Krémový sen

Krémový sen

Lahodné nadýchané krémové řezy, které si hned na první sousto zamilujete. Dokonalá kombinace křehkého listového těsta a lehké šlehačky s vanilkovým krémem.

Krémový sen

Kategorie: DezertyTyp: Krémové dezertyObtížnost: Pokročilý
Porce

16

kousků
Kalorická hodnota (100g)

294

kcal
Příprava

40

minut
Doba pečení

2x 10

minut

Lahodný nadýchaný moučník, který si hned na první sousto zamilujete. Dokonalá kombinace křehkého listového těsta a lehké šlehačky s vanilkovým krémem.

Ingredience

  • 2 plátky listového těsta

  • 40 g kukuřičného škrobu

  • 120 g cukru krupice

  • 3 balíčky vanilkového cukru

  • 250 g másla

  • 2 žloutky

  • 500 ml mléka

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 2 balíčky ztužovače šlehačky

  • 2 lžíce cukru moučky

Postup

  • V rozehřáté troubě cca na 180 °C pečeme zhruba 10 minut dva plátky listového těsta
  • Do kastrůlku si dáme žloutky, cukr krupici, 2 balíčky vanilkového cukru a utřeme, zalijeme částí mléka a za stálého míchání rozpustíme na plotně
  • Do zbylého mléka přidáme škrob a dobře rozmícháme, nesmí tam být žádné hrudky. Směs mléka a škrobu přilijeme k mléku se žloutky a cukrem. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout
  • V misce si utřeme máslo do pěny a postupně spojujeme s vychladlým krémem. Aby se to dobře spojilo, tak to prošlehávám šlehačem bramborovou kaši. Poté odložíme do lednice
  • Ve vyšší nádobě smícháme smetanu s balíčkem vanilkového cukru, cukr moučkou a ztužovači. Vyšleháme tuhou šlehačku
  • Na dno vhodné nádoby položíme 1 plát upečeného listového těsta, natřeme krémem, na něj naneseme vrstvu šlehačky a na ní opatrně umístíme druhý plát upečeného listového těsta.
  • Necháme chvíli odpočinout v lednici a můžeme podávat
  • Dobrou chuť

Hodnocení

Klikněte na hvězdičky pro hodnocení

Průměrné 0 / 5. Počet hodnocení 0

Zatím nikdo neohodnotil! Buďte první, kdo recept ohodnotí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *