Lahodné nadýchané krémové řezy, které si hned na první sousto zamilujete. Dokonalá kombinace křehkého listového těsta a lehké šlehačky s vanilkovým krémem.
Krémový sen
Kategorie: DezertyTyp: Krémové dezertyObtížnost: PokročilýPorce
16
kouskůKalorická hodnota (100g)
294
kcalPříprava
40
minutDoba pečení
2x 10
minutLahodný nadýchaný moučník, který si hned na první sousto zamilujete. Dokonalá kombinace křehkého listového těsta a lehké šlehačky s vanilkovým krémem.
Ingredience
2 plátky listového těsta
40 g kukuřičného škrobu
120 g cukru krupice
3 balíčky vanilkového cukru
250 g másla
2 žloutky
500 ml mléka
500 ml smetany ke šlehání
2 balíčky ztužovače šlehačky
2 lžíce cukru moučky
Postup
- V rozehřáté troubě cca na 180 °C pečeme zhruba 10 minut dva plátky listového těsta
- Do kastrůlku si dáme žloutky, cukr krupici, 2 balíčky vanilkového cukru a utřeme, zalijeme částí mléka a za stálého míchání rozpustíme na plotně
- Do zbylého mléka přidáme škrob a dobře rozmícháme, nesmí tam být žádné hrudky. Směs mléka a škrobu přilijeme k mléku se žloutky a cukrem. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout
- V misce si utřeme máslo do pěny a postupně spojujeme s vychladlým krémem. Aby se to dobře spojilo, tak to prošlehávám šlehačem bramborovou kaši. Poté odložíme do lednice
- Ve vyšší nádobě smícháme smetanu s balíčkem vanilkového cukru, cukr moučkou a ztužovači. Vyšleháme tuhou šlehačku
- Na dno vhodné nádoby položíme 1 plát upečeného listového těsta, natřeme krémem, na něj naneseme vrstvu šlehačky a na ní opatrně umístíme druhý plát upečeného listového těsta.
- Necháme chvíli odpočinout v lednici a můžeme podávat
- Dobrou chuť