Rychlý, jednoduchý recept na výborný makovec. Stačilo ho nechat pár minut bez dozoru a byl pryč. Všichni si na něm pochutnali.
Hrníčkový makovec
Kategorie: DezertyTyp: Sladké pečivoObtížnost: ZačátečníkPorce
16
ksKalorická hodnota (100g)
361
kcalPříprava
1
hodinaDoba pečení
40
minutRychlý, jednoduchý recept na výborný makovec. Stačilo ho nechat pár minut bez dozoru a byl pryč. Všichni si na něm pochutnali.
*hrneček o objemu 250 ml
Ingredience
- Těsto
1 hrnek* oleje
2 hrnky* mléka
2 hrnky* cukr moučky
1 balíček vanilkového cukru
citrónová kůra
3 hrnky* polohrubé mouky
2 hrnky* mletého máku
1 balíček prášku do pečiva
- Poleva
1 polévková lžíce oleje
250 g cukru moučky
3 polévkové lžíce citronové šťávy
2 a půl polévkové lžíce horké vody
Postup
- Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem.
- Pečeme na 170°C cca 40 minut. Po upečení necháme vychladnout
- Připravíme si citronovou polevu. V misce utřeme cukr moučku s horkou vodou, citronovou šťávou a olejem, dokud nevznikne hladká poleva. Vylijeme ji na vychladlý makovec a dobře rozetřeme po celém povrchu.
- Vydržíme to a necháme polevu ztuhnout (ztuhne nám i v kuchyni, není nutné jí dávat do lednice, ale je to možné)
- Dobrou chuť 😋