makovec

Hrnečkový makovec

Rychlý, jednoduchý recept na výborný makovec. Stačilo ho nechat pár minut bez dozoru a byl pryč. Všichni si na něm pochutnali.

Hrníčkový makovec

Kategorie: DezertyTyp: Sladké pečivoObtížnost: Začátečník
Porce

16

ks
Kalorická hodnota (100g)

361

kcal
Příprava

1

hodina
Doba pečení

40

minut

Rychlý, jednoduchý recept na výborný makovec. Stačilo ho nechat pár minut bez dozoru a byl pryč. Všichni si na něm pochutnali.
*hrneček o objemu 250 ml

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hrnek* oleje

  • 2 hrnky* mléka

  • 2 hrnky* cukr moučky

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • citrónová kůra

  • 3 hrnky* polohrubé mouky

  • 2 hrnky* mletého máku

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • Poleva
  • 1 polévková lžíce oleje

  • 250 g cukru moučky

  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy

  • 2 a půl polévkové lžíce horké vody

Postup

  • Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem.
  • Pečeme na 170°C cca 40 minut. Po upečení necháme vychladnout
  • Připravíme si citronovou polevu. V misce utřeme cukr moučku s horkou vodou, citronovou šťávou a olejem, dokud nevznikne hladká poleva. Vylijeme ji na vychladlý makovec a dobře rozetřeme po celém povrchu.
  • Vydržíme to a necháme polevu ztuhnout (ztuhne nám i v kuchyni, není nutné jí dávat do lednice, ale je to možné)
  • Dobrou chuť 😋

Hodnocení

Klikněte na hvězdičky pro hodnocení

Průměrné 0 / 5. Počet hodnocení 0

Zatím nikdo neohodnotil! Buďte první, kdo recept ohodnotí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *