Bábovka plněná pudinkem

Bábovka plněná pudinkem

Máte rádi vanilkový pudink? Tak tuhle pochoutku si určitě zamilujete. Klasická olejová bábovka plněná domácím vanilkovým pudinkem a čokoládou místo kakaa.

klíčová slova: bábovka, bábovka recept, babovka recept, hrníčková bábovka, hrnková bábovka, olejová bábovka

Bábovka plněná pudinkem

Kategorie: DezertyTyp: Krémové pečivoObtížnost: Začátečník
Porce

1

bábovka
Kalorická hodnota (100g)

253

kcal
Příprava

40

minut
Doba pečení

1

hodina

Máte rádi vanilkový pudink? Tak tuhle pochoutku si určitě zamilujete. Klasická olejová bábovka plněná domácím vanilkovým pudinkem a čokoládou.

Ingredience

  • Těsto
  • 350 g polohrubé mouky

  • 180 g cukru moučka

  • 2 vejce

  • 100 ml oleje

  • 200 ml mléka

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • Čokoláda
  • 100 g čokolády na vaření

  • trocha mléka

  • Pudink
  • 2 žloutky

  • 120 g cukru krupice

  • 2 balíčky vanilkového cukru

  • 500 ml mléka

  • 40 g kukuřičného škrobu

Postup

  • Pudink
  • Do kastrůlku dáme žloutky, utřeme s cukrem a zalijeme 1/2 mléka
  • Ve zbylém mléku dobře rozmícháme škrob
  • Směs vajec, cukru a mléka zahřejeme a přilijeme do ní mléko se škrobem
  • Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
  • Těsto
  • Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva
  • Dobře promícháme a část těsta si dáme stranou do jiné mističky
  • Tmavé těsto
  • Do hrnečku o objemu 250 ml nalámeme 50 g čokolády a přidáme mléko tak, aby hladina sahala téměř do poloviny hrnečku
  • Ohříváme jednu minut v mikrovlnné troubě a poté rozšleháme vidličkou čokoládu v mléce (pokud z počátku máme hrudky čokolády tak se nelekáme, a dobře šleháme)
  • Přidáme zbytek čokolády a když nám směs začne houstnout, tak ji přilijeme do těsta, které jsme si v předchozí sekci dali stranou
  • Kompletace
  • Do vymazané a vysypané bábovkové formy naneseme 1/2 světlého těsta, na to naneseme tmavé těsto
  • Poté lžící klademe vychladlý vanilkový pudink na těsto, tak aby se nedotýkal stěn formy
  • Pudinkovou vrstvu překryjeme zbylým světlým těstem a pečeme na 180 °C cca 1 hodinu
  • Bábovku necháme před rozkrojením vychladnout, jinak nám pudink vyteče
  • Dobrou chuť 😋

Tip

  • Pokud chceme urychlit stydnutí pudinku, tak hrnec ponoříme do studené vody

Hodnocení

Klikněte na hvězdičky pro hodnocení

Průměrné 4.3 / 5. Počet hodnocení 12

Zatím nikdo neohodnotil! Buďte první, kdo recept ohodnotí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *