Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasický mexický flan, který Vám bude určitě chutnat 😋 Flan cake/flan dessert nebo také creme caramel zvládne i naprostý začátečník!
klíčová slova: flan, creme caramel, flan recept, flan cake, flan caramel, flan dessert, mexican flan
Flan
Kategorie: DezertyTyp: Krémové dezertyObtížnost: ZačátečníkPorce
4
kouskyKalorická hodnota (100g)
223
kcalPříprava
20
minutDoba pečení
30
minutVyzkoušejte jednoduchý recept na klasický mexický flan, který Vám bude určitě chutnat 😋 Flan cake nebo také creme caramel zvládne i naprostý začátečník!
Ingredience
70 g cukru krupice
2 celá vejce
2 žloutky
60 g cukru moučky
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
100 ml mléka
celá skořice na ozdobu (nemusí být)
Oříšky na ozdobu (nemusí být)
Postup
- Na teflonové pánvi zahříváme cukr krupice a necháme ho zkaramelizovat. Nalijeme ho do formy na biskupský chlebíček.
- Do misky dáme celá vejce, k nim další dva žloutky, moučkový cukr, smetanu, skořici a mléko. Dobře promícháme a směs nalijeme na ztuhlý karamel ve formě na biskupský chlebíček
- Formu vložíme do vyššího pekáče a pečeme ve vodní lázni v troubě rozehřáté na 160 °C cca 30 minut. Po upečení vyjmeme formu z vodní lázně a necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme na několik hodin (nejlépe celou noc) odpočinout do lednice.
- Před podáváním namočíme celou formu na pár vteřin do horké vody (stačí horká z kohoutku) a překlopíme na tácek (Pozor, při tomto kroku se může stát, že karamel zalije celou kuchyň 😁) a můžeme podávat
- Dobrou chuť 😋
Tip
- Místo ve formě můžeme dezert upéct ve čtyřech žáruvzdorných miskách