klíčová slova: cheesecake, tvarohovy cheesecake, new york cheesecake, citronový cheesecake, lemon cheesecake
Jednoduchý recept na Newyork cheesecake. Rádi ho máme hlavně přes léto, je svěží a lehoučký. Zkrátka pohlazení na jazyku 😋
Cheesecake
Kategorie: DezertyTyp: Krémové zákuskyObtížnost: ZačátečníkPorce
8
ksKalorická hodnota (100g)
290
kcalPříprava
20
minutDoba pečení
10 + 30
minutJednoduchý recept na Newyork cheesecake. Rádi ho máme hlavně přes léto, je svěží a lehoučký. Zkrátka pohlazení na jazyku 😋
Ingredience
220 g sušenky bebe, máslové
85 g másla
250 g mascarpone
500 g tvarohu
3 ks vejce
180 g moučkový cukr
1 ks citronová šťáva když nedáte kůru
1 ks citronová kůra půlka
1 ks vanilkový cukr nemusí ,dle chuti
Postup
- V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
- Pak smícháme mascarpone, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
- Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
- Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Tip
- Máme rádi když do dortu nedáme citron, a vršek poklademe kompotovanými jahodami a zalijeme červenou želatinou, viz Strawberry cheesecake