klíčová slova: piškotová roláda, roláda recepty, roláda, šlehačková roláda, piškotová roláda pro začátečníky
Piškotová roláda plněná šlehačkovým krémem, kterou zvládne i naprostý začátečník. Hotová do 15 minut a děti ji milují 😋
Banánová roláda
Kategorie: DezertyTyp: RoládaObtížnost: PokročilýPorce
1
roládaKalorická hodnota (100g)
192
kcalPříprava
15
minutPiškotová roláda plněná šlehačkovým krémem, kterou zvládne i naprostý začátečník. Hotová do 15 minut a děti ji milují 😋
Ingredience
- Těsto
5 žloutků
5 bílků
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
- Náplň
2 banány
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce cukr moučka
Postup
- Korpus
- Vyšleháme sníh z pěti bílků a do něj přidáme žloutky, cukr a mouku. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Po upečení ihned potřeme krémem a poklademe banánem. Zabalíme, necháme ztuhnout a můžeme podávat
- Krém
- Osladíme smetanu a společně se ztužovačem vyšleháme dotuha.
- Rozmixujeme banán a přidáme k vyšlehané šlehačce a dáme na pár minutek do lednice
Tip
- Aby se nám těsto nepřilepilo k pečícímu papíru, je lepší papír potřít herou nebo máslem
- Banán můžeme nahradit i jiným ovocem